Het jaar 2020 gaat de geschiedenis in als het Corona- jaar, maar ook als het mondkapjes-jaar.

Waarom een mondkapje? Er zijn eigenlijk 2 redenen om een mondkapje te dragen:

Er is een verschil in medische en niet-medische mondkapjes. Deze blog gaat over de niet-medische mondkapjes, de zelfgemaakte mondkapjes , ook wel hippe mondkapjes genoemd.

Er wordt gezegd dat de hippe, zelfgemaakte mondkapjes, onvoldoende bescherming bieden, maar ze zijn niet geheel nutteloos. Ze hebben een barrièrefunctie. Je draagt ze ter bescherming van een ander. Als jij hoest (en iedereen hoest of kucht een paar keer op een dag, ook als je niet verkouden bent), kunnen jouw hoestdruppels tot wel 2 meter wegspatten! Op het moment dat je een mondkapje draagt, wordt een deel van die druppels door het mondkapje tegengehouden.

Echter naast het mondkapje blijft het natuurlijk heel belangrijk om:

Het dragen van een mondkapje wordt steeds meer een verplichting, denk hierbij aan openbare ruimtes, openbaar vervoer, etc. Vanaf 1 december 2020 is het dragen van een mondkapje ook verplicht in winkels, musea, scholen, restaurants en theaters. Bij het niet-dragen van een mondkapje in openbare ruimtes kunnen er boetes uitgedeeld worden. En…een spatscherm mag niet gebruikt worden als alternatief voor een mondkapje! Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld een sjaal.

Samitex adviseert dus om zelf mondkapjes te gaan maken nu het vanaf 1 december 2020 een verplichting wordt. Een voordeel van de katoenen stoffen mondkapjes is natuurlijk dat ze veel langer meegaan dan een medisch mondkapje, omdat ze voor hergebruik geschikt zijn, want ze kunnen op een hoge temperatuur gewassen worden!  En wat is het toch leuk om in deze donkere december-maand een mondkapje met een kerstmotief of andere leuke afbeelding te dragen.

Bij Samitex is de stoffenkeuze voor het maken van mondkapjes reuze! Samitex heeft ontelbare 100% katoenen stoffen, zowel in uni-kleuren als met een print. Bij aankoop van katoenen stof voor mondkapjes geven wij gratis een mondkapjes-patroon.

De voorbedrukte mondkapjes zijn er met verschillende dessins, o.a. dierenprints, schilderwerken en kerst-nieuwjaar afbeeldingen.  Op een katoenen stof van 100 cm x 150 cm staan 20 verschillende prints. Men kan deze als voor- en achterkant van een mondkapje gebruiken, zodat er 10 mondkapjes gemaakt kunnen worden. Het is ook mogelijk om er 20 mondkapjes uit te halen: voor de achterkant wordt dan een effen stof gebruikt.

Geen producten gevonden die aan uw selectie voldoen.

Bestellen van voorbedrukte mondkapjes kan op onze site samitex.eu, of kom naar de Samitex winkel in Wierden, Violenhoeksweg 15, geopend op dinsdag en donderdag van 10.00 – 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 – 13.00 uur.